Steeds frisse zetels, tapijten,stores, …  dankzij 30 jaar Safeclean ervaring ‘on the field’     en dit dikwijls bij top klanten in gans België!

Voorwaarden en belangrijke informatie


Is de manuele methode veiliger dan alternatieve methodes? (droogkuis, machinale reinigingen)


De toegepaste reinigingsmethode is uiterst veilig voor de interieurmaterialen en daarom ook uitermate geschikt voor het onderhoud van waardevolle stofferingen.

Krimp: vanwege de manuele reinigingsmethode is de kans op krimp is zo goed als onbestaande.

Verlenging materialen:  

Een lichte verlenging kan optreden bij het reinigen van overgordijnen en stores omdat we de stof een weinig opspannen om reinigen mogelijk te maken. (>1%)

Dit is weinig rekening houdend met een toegelaten krimp van 5%! Dit betekend dat U niets kan inbrengen als uw gordijnen met een lengte van 2 meter 10 cm gekrompen zijn,…



Is de manuele Safeclean methode zinvol als de materialen vrij vuil zijn?


Ook als de materialen vrij vuil zijn biedt de manuele methode goede resultaten. De reiniging zal meer tijd in beslag nemen en vooral de achterzijde van overgordijnen kan een probleem zijn.

(voordeel is dat de achterkant niet zichtbaar is) Soms voor dure overgordijnen kan het vervangen van de achterkant een optie zijn.

Algemeen advies: laat uw bekledingen minimum elke 5 jaar reinigen.



Heeft de DFI - do partner ervaring?


Op www.daisy-fresh-interiors.com/zoekpartner.html kan U checken sinds wanneer de DFI-do partner uit uw regio

actief is. U kan ook een DFI do-partner uit een andere regio laten komen. (Bijvoorbeeld  een DFI do-partner met vlekkenexpertise) Reken wel op bijkomende kosten.

Alle  DFI do partners zijn in principe wel opgeleid om de reinigingen veilig en efficiënt uit te voeren.



Korte enquête na de opdracht


Enkele dagen na de opdracht zal U per mail een korte enquête ontvangen omtrent uw ervaringen met DFI en

DFI do-partner.  We hopen op uw medewerking want dit is voor ons zéér belangrijk om steeds top kwaliteit te kunnen bieden!



Behandelen moeilijke vlekken


Het behandelen van moeilijke vlekken kan best uitgevoerd worden door een expert. De behandeling van moeilijke vlekken neemt tijd in beslag, risicovol en daarom best uitgevoerd door een expert met ervaring en daarom redelijk prijzig.  Voor het verwijderen van een vlek op een nieuw of recent tapijt wordt de prijs van een volledige reiniging aangerekend. Dikwijls wordt het ganse tapijt licht opgefrist omdat dit het beste resultaat geeft.

Heeft U een tapijt met bijvoorbeeld 7 urinevlekken van huisdieren,  koop best een nieuw tapijt…

Via een foto kunnen we U hieromtrent al onze mening formuleren.


Wat na de opdracht?


In principe zal de DFI do-partner U vragen of de materialen met een beschermende coating moeten behandeld worden.  Dit heeft als voordeel dat het materiaal trager zal vervuilen maar het is geen  wondermiddel.

Als een vlek toch indringt zal ze iest moeilijker te verwijderen zijn.

Tevens heeft U recht op een gratis DFI mini-set waarmee U perfect een vlek kan verwijderen of voorbehandelen zonder risico op schade!


Wat bij schade?


De kans op schade is vanwege de aard van de reiniging uiterst gering.

Werd de schade veroorzaakt door een ondeskundige behandeling van de materialen, onvoorzichtigheid van de uitvoerder of een ongeval dan zal de uitvoerder instaan voor de kosten tot een maximum van €5000.

Is de schade daarentegen te wijten aan slijtage of een slechte montage dan zijn de kosten ten laste van de opdrachtgever.

Voorbeelden:

Sommige materialen verzwakken door een jarenlange blootstelling aan zonlicht (uv straling) en kunnen stukgaan zelf als men voorzichtig te werk gaat.

Gordijnrails worden soms ook slecht gemonteerd waardoor ze bij de minste trekkracht loskomen.

Oprolsystemen van stores die na verloop van tijd slecht functioneren…

Bij het verwijderen van vlekken bestaat de kans dat er nog residu is van een vorige vlekverwijdering waardoor er een reactie kan optreden met onze  producten. Dit komt gelukkig zelden voor (2x op 30 jaar). Dit is steeds op risico van de klant omdat we dit onmogelijk kunnen voorzien.

Ander voorbeeld, soms wordt er met viltstift geschreven op de moton van bijvoorbeeld een bankstel. Zeker als het bankstel zeer vuil is (en dus natter moet gereinigd worden) kan de kleurstof naar de bovenkant van de stof migreren.

Ook niet te voorzien en dus op risico van de klant.


Foto’s en verslag


Soms worden er een foto gemaakt van de vlek die we behandelen. Dit maakt deel uit van een verslag dat we maken van elke interventie.  De bedoeling is dat we zo zelf onze technieken kunnen optimaliseren (oa. opleiden van onze DO partners. De foto’s kunnen ook geplaatst worden op onze DFI facebook pagina zodat bezoekers zich een idee kunnen vormen van onze unieke dienstverlening. Indien U dit niet wenst, gelieve dit te melden aub.



Wat bij discussie?


Een engagement met onze diensten steunt op vertrouwen. Als we een vlek verwijderen en we vinden zelf dat het resultaat te beperkt is zullen we slechts 50% van de kosten aanrekenen.


Protectionplan en Protectionplan+


De klant is  verplicht om zelf actie te ondernemen na morsen.  Daarom is het belangrijk dat hij na aankoop van zijn bankstel of tapijt  zo snel mogelijk de instructies volgt die hij kan terugvinden op de handleiding van bijgeleverde DFI onderhoud set.  Dit is belangrijk omdat directe actie het probleem aanzienlijk kan verminderen.  De klant kan uiteraard steeds bellen als er iets niet duidelijk is maar in principe zijn de verwachte handelingen zéér eenvoudig.

Doet de klant dit niet naar behoren ( wat makkelijk kan aangetoond worden) zal hij een eventuele interventie zelf moeten betalen, zij het met een korting van 30% op de officiële verkoopprijs.