Steeds frisse zetels, tapijten,stores, …  dankzij 30 jaar Safeclean ervaring ‘on the field’     en dit dikwijls bij top klanten in gans België!

DFI a better way of living, at home, in your office.

a Safeclean concept based on 30 years of experience


   more  happy…

 

Daisy-fresh-interiors is het resultaat van 10 tallen jaren Safeclean ervaring in de praktijk, in het topsegment!Wie is Safeclean?


Safeclean België werd in 1973 door Luc Van Waes opgestart als franchise van Safeclean UK.

In 1986 werd de zaak verkocht aan Frank De Vos en zijn echtgenote Martine Ceulemans die nog steeds passioneel hun ambacht beoefenen.

Martine houdt zich vooral bezig met het herstellen of restaureren van oosterse tapijten. Frank heeft zich vooral gespecialiseerd in het verwijderen van moeilijke vlekken. Zijn expertise wordt geprezen ook ver buiten België.


Safeclean klanten?


Meestal doorverwezen via interieurwinkels of decorateurs.

De winkels maken vooral gebruik van de Safeclean expertise als er bijvoorbeeld een vlek moet verwijderd worden bij een van hun klanten.

Dikwijls het begin van een langdurige samenwerking.

De klant ervaart zelf de expertise en uitzonderlijke service. Van de gelegenheid maken we gebruik om de klant te wijzen op het voordeel van periodiek onderhoud.


De DFI missie?


Het behouden en  wereldwijd kenbaar maken van de unieke Safeclean kvow-how.

Dit op basis van samenwerking met verschillende stakeholders met als doel klanten steeds weer een perfecte service te leven.

 

Mijn verhaal,  

Het safeclean product wordt verneveld op de doeken om krimp van de stoffen te vermijden. De belangrijkste tool om het onderhoud van uw interieur bekledingen te realiseren, uw handen.

Fresh as daisy...

Onzeuitdaging!

Een van onze tools…  

De belangrijkste tool!

Een andere belangrijke tool.

       daisy-fresh-interiors


= Duurzaamheid


= Cradle to cradle

.

1001 vlekken op uw waardevolle zetels en tapijten? Of géén…

Door Frank De Vos gepassioneerd vlek expert al sinds 1986…

Mijn verhaal,


Ondertussen al 59  , shit… , wat gaat het snel.

Zaakvoerder van Safeclean maar mijn zoon Olivier zit me op de hielen…

Voortijdig mijn studies ingenieur beëindigd.  Wat nog altijd een beetje op mijn maag ligt, maar bon..  Mijn loopbaan begon bij de firma Pleuger, als magazijnier.

Pleuger verdeelde chemische producten, meestal in de Antwerpse haven, maar er werd ook aan de toog verkocht.

Zo zag Ik zag ik wie wat kocht en ik was nieuwsgierig..

Vroeg klanten waarom en hoe ze bepaalde producten gebruikten. Men noemde me al snel  Mr. Snuffel.  Tegenwoordig mister Safeclean, wat al beter klinkt.

In 1986 kocht ik Safeclean België, een franchise van Safeclean UK,  toen in handen van Luc Van Waes.

 Safeclean UK,  beheerde een 100 tal franchises, onder leiding van Desmond Cook.

Hij was een charismatisch man die steeds leuke verhaaltjes vertelde maar ook fantastisch kon motiveren.

Desmond  was zelfs gedurende 2 termijnen voorzitter van de BFA (British Franchise organisation). Hij was mijn grote inspirator.

Luc Van Waes, mijn voorganger was ook speciaal ...  Vlekken verwijderen deed hij dikwijls in kostuum ( al dan niet met das ). Tijdens zijn werkzaamheden werd de deur pertinent afgesloten zodat de klant niet kon zien wat hij deed, of niet deed..  

Bij de overname was zijn advies wees uzelf tracht mij niet te imiteren.. , wat ik eigenlijk ook niet van plan was, laat dat duidelijk zijn.

Desmond Cook benadrukte steeds dat we geen ’Carpet cleaners’ waren maar business men in Carpet Cleaning.  Hij was enorm gecharmeerd te mogen werken voor top klanten als Tony Curtis,  Ava Gartner, Roger Moore enz.   Een zwakheid die mij ook niet vreemd is…

U ziet, bij  Safeclean was er geen gebrek aan zelf vertrouwen.


De eerst 10 jaar van onze activiteit gingen we jaarlijks minstens vier keer naar Wantage (Oxford) de thuis basis van Safeclean UK.  Dikwijls voor gezellige feestjes maar ook voor  seminaries en opleidingen.  


Voor ons, een van de leukste seminaries, mogelijk het begin van de brexit..


België- UK   1-0


Safeclean organiseerde destijds een seminarie waar het gerenommeerde Londense bedrijf ‘ The Thames Carpet Cleaners ‘ een lezing gaf omtrent fouten in oosterse tapijten.

De sessie werd afgesloten met een wedstrijd ‘fouten detecteren’  

Samen met mijn vrouw Martine (gediplomeerd tapijt en textiel restauratrice) wonnen we glansrijk ..

Leuke periode, super contacten en we vooral we werden 100% aanvaard als een van hen.

Even was er zelfs sprake om naar de UK te verhuizen.  Zo ver kwam het niet. We bleven wel anglofiel in hart en nieren!

Toen Desmond, mijn  grote inspiratiebron en vriend overwacht overleed kwan Safeclean UK in handen kwam van het amerikaanse Guardsman. Wegens een heel andere visie beslisten we om volledig onafhankelijk te opereren.

Snel werd het iets moeilijker, vooral omdat de tapijthandel in elkaar klapte.

Voor ons het begin van diverse experimenten ontstaan uit noodzaak.  Het manueel reinigen van overgordijnen en American stores werd onverwacht een groot succes. Inderdaad, erg gewaardeerd wegens, ultra veilig, zéér efficiënt en uiterst makkelijk voor de klant.


Toch werd mijn passie meer en meer het verwijderen van moeilijke vlekken.

Veel interieurwinkels vertelden hun klanten: “ die kunnen toveren ”

We zijn hierdoor erg gevleid maar dit verhoogd de druk…

Zelf garanderen we NOOIT dat een vlek volledig zal weg zijn!  Onze enige garantie:

Pakken ervaring en een ongeziene passie.  Top klanten vonden de weg naar Safeclean.

We zijn ongelofelijk trots om voor deze klanten te mogen werken maar onze ambitie stopt niet:  Het bewaren van onze ‘know-how’ voor de toekomst en het meer bereikbaar maken van onze diensten voor een breder publiek.


Samen met Roger Heijmans, mijns inziens een top marketeer,  ontwikkelden we een concept met eigenschappen van de platform economie:

Het “SAFECLEAN PROTECTIONPLAN” een concept dat meerwaarde biedt.

De missie is het ONTZORGEN van het cliënteel van onze partner interieurwinkels via preventief, efficiënt, veilig, makkelijk én betaalbaar onderhoud.

Hoe werkt het?

De klant kan bij de aankoop van een zitmeubel of tapijt een extra service bij bestellen.

Via deze service is de klant gedurende een periode van 3 jaar zeker dat hij optimaal zal geholpen worden bij een occasionele vlek op zij zetel of tapijt.  

Hiervoor betaald hij ongeveer 38 euro per zitplaats, een peulschil in vergelijking met de prijs van een safeclean vlek interventie.

Voorwaarde is wel dat de nieuwe zetel of tapijt vuil werend behandeld werden.     


Loont de extra meer kost?

U moet weten dat het verwijderen van vlekken een expertise is waarvoor vakkennis, ervaring maar vooral passie essentieel zijn.  Vlekken verwijderen is inderdaad meer en meer onze passie geworden. omdat we vlug ondervonden dat we hier goed in waren.  Geluk of niet maar we ontdekten methodieken en product combinaties die werkelijk leuke resultaten opleverden.  Ondertussen hebben we een database van enkele honderden vlekbehandelingen.  

De mondelinge reclame deed zijn werk en wordt (zoals eerder al vermeld) van onze expertise gebruik gemaakt door top decorateurs en verzekeringsexperts.

Een bankstel of tapijt met een of andere vlek is zo goed als waardeloos…

Een expert in het verwijderen van moeilijke vlekken kan dus aardig wat kosten besparen.  Vandaar ook de iewat forse prijs voor een Safeclean vlek interventie ook rekening houdend met de grote verplaatsingen die we dagelijks maken. (snik)

Inderdaad, voor veel klanten (te) duur, maar zeer betaalbaar via het “SAFECLEAN PROTECTIONPLAN”

Waarom betaalbaar?

De klant zelf wordt gestimuleerd om na morsen direct actie te ondernemen. Via de bijgeleverde onderhoud set is dit super eenvoudig en duurt amper enkele minuten.

Hierdoor wordt het voor een expert zoveel makkelijker om eventueel residu perfect te verwijderen.  Meestal is een interventie dan zelfs niet nodig!


Ook belangrijk om de prijs te drukken is de schaalvergroting. We kunnen zo interventies in een bepaalde regio bundelen waardoor efficiënter kan gewerkt worden.

De extra inkomsten laten misschien toe het unieke systeem te exporteren naar andere landen…

Hopelijk is het concept een kleine stap om de wereld een beetje beter te maken…


Frank De Vos